Novi projekat jačanja organizacija civilnog društva u oblasti zaštite okoliša i klimatskih promjena

Centar za razvoj i podršku CRP, je 1. januara 2021. započeo realizaciju projekta „GreenWorks” – “Zeleni radovi” koji ima za cilj jačanje uticaja organizacija civilnog društva iz Bosne iz Hercegovine u oblasti zaštite okoliša i klimatskih promjena kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promociju zaštite zraka i zemljišta.

Trogodišnji projekat će se realizovati u BiH sa fokusom na Tuzlanski kanton i širu regije Banja Luka, a glavne aktivnosti uključuju, seriju treninga za predstavnike organizacija civilnog društva uključujući oblast izgradnje kapaciteta OCD-a u smislu njihove održivosti kao i o klimatskim promjenama i zaštiti okoliša sa specifičnim temama vezanim za “zelena” rješenja u zaštiti zemljišta i zraka, zatim dodjelu grantova za organizacije civilnog društva, izradu studije, kampanju podizanja svijesti itd.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Mrežom za ruralni razvoj u BiH iz Istočnog Sarajeva i Centrom za ekonomski i ruralni razvoj CERD iz Laktaša.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Program podrške civilnom društvu i medijima za Bosnu i Hercegovinu 2019. – Podrška postojećim i novoosnovanim mrežama OCD-a u različitim područjima.

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pročitajte još

Vijesti

Vazduh

Tlo

Eko teme