Dodjeljeno 12 grantova u okviru GreenWorks projekta

Nakon procesa evaluacije ukupno 20 pristiglih prijava odabrano je 12 prijedloga projekata kojima će biti dodjeljena grant sredstva.

Kroz implementaciju ovih 12 projekata orijentiranih na lokalne zajednice, cilj je da se promovira zaštita okoliša, rad organizacija korisnika grantova, i važnost civilnog društva uopće, obzirom da lokalno stanovništvo nije dovoljno informirano o stvarnoj ulozi i važnosti civilnog sektora.

Granotvi su dodjeljeni u okviru projekta Greenworks. Projekat „GreenWorks/ Zeleni radovi – uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta“ ima za cilj pojačati uticaj civilnog društva u području zaštite okoliša i klimatskih promjena, izgradnjom kapaciteta OCD u ovim oblastima, njihovim umrežavanjem i javnom kampanjom. Projekat realizuje Centar za razvoj i podršku CRP iz Tuzle u partnerstvu sa Centrom za ekonomski i ruralni razvoj – CERD iz Laktaša i Mrežom za ruralni razvoj u BiH – MRRBiH iz Istočnog Sarajeva. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u Bosni i Hercegovini 2019 – Podrška postojećim i novo-osnovanim mrežama organizacija civilnog društva u raznim oblastima.









Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pročitajte još

Vijesti

Vazduh

Tlo

Eko teme