GreenWorks – potpisani Ugovori o dodjeli grantova

U Banja Luci je 20. oktobra 12 organizacija civilnog društva potpisalo Ugovor o dodjeli granta u okviru projekta GreeenWorks/ZeleniRadovi- uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta. Dobitnici granta će u narednom periodu imati priliku da daju svoj doprinos u oblasti smanjenja zagađenja zraka i zemljišta.

Maksimalni iznos pojedinačnog granta je 4000 eura dok je maksimalni period trajanja projekta 8 mjeseci. Dobitnici granta prikazani su na narednoj fotografiji.

Grantovi su dodjeljeni u okviru projekta Greenworks. Projekat „GreenWorks/ Zeleni radovi – uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta“ ima za cilj pojačati uticaj civilnog društva u području zaštite okoliša i klimatskih promjena, izgradnjom kapaciteta OCD u ovim oblastima, njihovim umrežavanjem i javnom kampanjom. Projekat realizuje Centar za razvoj i podršku CRP iz Tuzle u partnerstvu sa Centrom za ekonomski i ruralni razvoj – CERD iz Laktaša i Mrežom za ruralni razvoj u BiH – MRRBiH iz Istočnog Sarajeva. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u Bosni i Hercegovini 2019 – Podrška postojećim i novo-osnovanim mrežama organizacija civilnog društva u raznim oblastima.

Podijeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pročitajte još

Vijesti

Vazduh

Tlo

Eko teme